Over Ela Sieraad 

Welkom op mijn site Ela Sieraad. Mijn naam is Ellen Arends en ben 49 jaar oud en woon in Zwolle. Ik ben getrouwd en heb een gezin met drie jongens, inmiddels allemaal puber. Ik ben eigenaar van Ela Sieraad wat dus moedermelksieraden maakt en verschillende sieradenworkshops geeft. Daarnaast werk ik nog twee dagen als gastouder voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar.

Ela Sieraad is geboren door een uit de hand gelopen hobby. Als kind van 10 jaar oud maakte ik al sieraden en verkocht ze op braderieen. Mijn droom was toen om pottenbakster en sieraden maakster te worden. Dat is niet op jonge leeftijd gebeurd, maar rond mijn 32e jaar pas. Ik ben eerst een opleiding MBO Activiteitenbegeleidster en Hbo opleiding voor Sociaal Pedagogisch werk gaan doen en ook afgemaakt. Na 9 jaar werken merkte ik dat ik mijn creatieve ideeen niet genoeg ruimte gaf. Ik ben toen weer sieraden gaan maken en mijn passie werd weer helemaal aangewakkerd. Ik ben in 2004 met Ela Sieraad gestart en eerst begonnen met sieraden maken voor kledingwinkels en kort daarna gestart met kralen sieraadworkshops geven. In de loop van de jaren ben ik uitgebreid met workshops als fietsbandsieraad en cuioi armband geven.  

In 2018 bloeide er bij mij ook interesse in moedermelk sieraden maken. Door onderzoek te doen om achter het geheim van deze techniek te komen, was ik in 2019 klaar om moedermelksieraden te maken.   Nu inmiddels een vernieuwde website met webshop verder, ben ik er helemaal klaar voor om moedermelksieraden oftewel borstvoedingssieraden te maken en verkopen. Er zijn meer namen aan te geven, want het zijn natuurlijk ook DNA Sieraden. Ik ben nu begonnen met moedermelksieraden, maar evengoed is het ook mogelijk om er as in te verwerken of alleen as. Ik heb verder geen persoonlijk verhaal van mijn eigen kinderen wat mooi is te vertellen waarom ik nu moedermelksieraden maak. Het idee is bij mij gewoon geboren doordat ik graag mijzelf verder wilde ontwikkelen en dit in mijn vizier kwam. Ik was gewoon direct razend enthousiast om de moedermelksieraden te kunnen maken. Dat is eigenlijk mijn verhaal niets meer en niets minder. Mensen een mooi herinneringsgeschenk of tewel een dierbaar sieraad kunnen geven, geeft mij enorm voldoening. Ben je nu erg nieuwsgierig en heb j enog niet in de webshop gekeken klik dan hier Webshop sieraden

In 2019 heb ik mijn instructeurs opleiding niveau 1 en 2 gehaald van de Silver Clay Academy. Omdat mijn passie bij sieraden maken ligt, wilde ik graag vernieuwen en mij verder ontwikkelen op het vlak van sieraden maken. Werken met zilverklei trekt mij enorm aan, omdat je een serieus sieraad van zilver kan maken, er zit na het afbakken van het product nog 99% zilver in. Het is een gerecycleld product vanuit Japan, wat als een kleivorm gemaakt is. Je moet het ontwerpen, drogen, schuren/boetseren, bakken en polijsten.

Naast mijn bedrijf Ela Sieraad werk ik ook alweer 8 jaar als gastouder, nu inmiddels nog maar twee dagen, zodat ik genoeg tijd heb voor het maken van de moedermelk sieraden en sieradenworkhsops te geven.

 

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.
Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.