Spring naar content

Geboortestenen

Geboortestenen

Kristallen, edelstenen en mineralen hebben allemaal een eigen geneeskracht. Dit komt onder andere door de unieke vibratie van de steen. Ik heb een lijst met alle geboortestenen per sterrenbeeld op een rij gezet voor jou. Stenen die passen bij jouw sterrenbeeld kunnen helpen om je bijvoorbeeld beter te voelen, verder te ontwikkelen en (innerlijke) rust te krijgen. De geboortestenen per maand zijn ook erg populair.

Geboortestenen:

Januari: Garnet/Granaat (rood)

Februari: Ametyst (paars)

Maart: Aquamarijn (blauw)

April: Diamond (wit)

Mei: Emerald (groen)

Juni: Amethyst (lichtpaars)of maansteen (wit)

Juli: Ruby (helder roodroze)

Augustus: Peridot (groen)

September: Sapphire (knal blauw)

Oktober: Rozenkwarts, Moganite en toermalijn (lichtroze). 

November: Citriene (helder geel) of topaas (donkerder geel). 

December: Topas (blauw)

Geboortestenen per sterrenbeeld

Geboortestenen zijn in het verleden bepaald door astrologen en mensen die veel verstand hebben van de vibraties die edelstenen hebben. Er zijn drie categorieën van sterrenbeeld stenen te onderscheiden: Oude, traditionele en moderne geboortestenen.

Geboortesteen januari

Elke maand heeft een speciale geboortesteen. Voor januari is de geboortesteen de Graniet. En als je precies wil zijn: de geboortesteen januari is de rode Graniet. Het woord Graniet komt uit de Middeleeuwen, want hier wat het Engelse woord ‘garnet’  dat donkerrood betekent. Een andere mogelijkheid voor het ontstaan van de geboortesteen Januari, de rode Graniet, is de verwijzing naar de granaatappel. Deze heeft namelijk rode zaden die overeenkomsten hebben met de kristallen van de Granaat. Dit prachtige kristal is meestal rood of oranje, maar ook hebben wij de Graniet in vele kleuren gezien. Geboorte steen Januari:

De kenmerken van de geboortesteen Januari (rode Graniet) op een rijtje:

 • Meestal prachtige rode kleur
 • Belangrijke kenmerken zijn vriendschap en moed
 • Beschermsteen tegen de duivel en vergiftiging
 • Reissteen: brengt je veilig thuis
 • Volgens de oude traditie een edelsteen voor ridders en krijgers

Een geboortesteen die past bij degene die in januari is geboren.

Geboortesteen Februari

De geboortesteen van de maand Februari is de Amethist. Dit is één van onze favoriete edelstenen. Vooral de prachtige diepe paarse kleur spreekt erg veel mensen aan. De naam komt uit het Oud Grieks wat betekent ‘niet bedwelmd’ . De ‘a’ staat altijd voor niet. Toch dronken de Romeinen graag uit hun bekers (en karaffen) die gemaakt waren van Amethist. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om de geboortesteen februari aan te schaffen. Vroeger was de Amethist veel zeldzamer.

Wat moet je allemaal weten over de Amethist (geboortesteen Februari)

We hebben hier diverse artikelen over geschreven. Dit komt door de ontnuchterende en helende werking van paarse variant van Kwarts. Ben je geboren in de maand februari of wil je graag dit cadeau aan iemand geven in deze tweede maand van het jaar, dan is de geboortesteen februari een uitstekend idee.

Elke maand heeft een speciale geboortesteen, deze is van februari, een amethist

Geboortesteen Maart

Ben je op zoek naar innerlijke rust? Dan helpt de geboortesteen Maart, want dit is namelijk de Aquamarijn. En prachtig glinsterende geboorte steen, die veel energie heeft. Dit zie niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk. Een kalme steen is de geboortesteen Maart zeker. Daarom ook erg geschikt om als cadeau in maart weg te geven. Prachtige blauwe tinten in een kalmerende omgeving, een geliefde steen, dat is wel duidelijk.

De kenmerken van de geboortesteen Maart (Aquamarijn) op een rijtje:

 • Helderblauwe kleur
 • De naam komt van de mooie kleur van het zeewater
 • De zeelieden hadden vroeger allemaal een Aquamarijn amulet
 • Het is het algemene symbool van liefde, veiligheid en hoop
 • Koop deze steen voor je huwelijk!

 

Geboortesteen April

Ben jezelf in de maand April geboren of ken je iemand die dan jarig is? De geboortesteen April is een prachtige aanwinst, dus zeer geschikt als cadeau. Maar ja als je weet wat de geboorte steen is, bedenk je je misschien wel. De geboortesteen April is namelijk de diamant. Een zeer dure edelsteen, maar erg geliefd. De 100% schoonheid en de prachtige weerkaatsingen die diamant geeft, maakt het een prachtige geboortesteen. Niet voor niks dat deze steen staat voor klasse en kwaliteit.

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen April: Diamant

Deze edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

 • De alle hardste edelsteen
 • Komt van het Griekse woord ‘adamas’
 • Dit betekent ontembaar en onoverwinbaar
 • Geeft ’s nachts kracht tegen ziek zijn
 • Staat voor rijkdom

Geboortesteen Mei

De geboortesteen Mei staat voor echte schoonheid en prachtige kwaliteit. Een mooie geboorte steen om te hebben. We hebben het over de Smaragd: de geboortesteen Mei. Vroeger was deze prachtige steen niet te betalen, maar tegenwoordig is het aanbod van mooie smaragd stenen prima. Ben je op zoek naar echte Beauty en Quality, kies dan voor de geboortesteen Mei.

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen Mei: Smaragd

Deze edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

 • Prachtig heldergroene kleur
 • De steen van Cleopatra
 • Heilige steen
 • Kwaliteitssteen: goed boor wijsheid en liefde
 • Helderziende geboorte steen
 • Goed voor de ogen

Geboortesteen Juni

Deze maand heeft zeker speciale edelstenen. Want de geboortestenen die Ela Sieraad verkoopt zijn de Maansteen (wit) en de lichte Amethist (lichtpaars). De kleuren van beide edelsten zijn prachtig. Dan hebben we ook nog de groene Alexandriet, de laatste edelsteen van de geboortesteen Juni. Deze kenmerkt zich door groene kleur. En prachtige zeer oude steen met veel genezende kracht. 

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen Ametist in Juni: 

De lichte Amethist is familie van de bergkristal. Het is een prachtig paars kristal, dat meestal wordt aangeboden als een brokstok van een geode. De steen dankt zijn paarse kleur aan sporen van ijzer en titiaan en een beetje radio activiteit. In het zonlicht kan de ametist verbleken. De steen verliest na verloop van tijd zijn kleur. 

 

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen Maansteen in Juni: 

Maansteen kan allerlei zachte tinten hebben. Grijzig komt het meeste voor, maar ook wit, geel, roze, crème, bruin en zwart zijn mogelijk. Maansteen ontleent zijn naam aan de mooie glans en uitstraling die aan de maan doet denken. Hiermee geldt deze steen als steen van de intuïtie, het gevoel, de vruchtbaarheid en het hart. Deze steen werd gebruikt als geluksteen en voor het opwekken van iemands liefde.

Geboortesteen Juli

Voor de maand juli is er een zeer speciale edelsteen, namelijk de edelsteen der edelstenen. De geboortesteen Juli is de Robijn, één van de belangrijkste edelstenen. Deze geboorte steen juli is dan ook zeer geliefd. Vele mensen kopen een robijnen sieraad voor zichzelf. Maar deze geboortesteen juli is ook zeer geschikt om weg te geven.

 

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen Juli: Robijn

Deze edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

 • Schoonheid en kwaliteit
 • Hele mooie rode kleur
 • Voor extra liefde en passie
 • Geeft moed en gezag
 • De Koning van de Stenen

Lees verder: Wat is de geboortesteen van Juli?

Geboortesteen Augustus

Een mooie mintgroene edelsteen is de Peridoot zeker. Maar daarnaast heeft deze geboortesteen Augustus ook een zeer positieve uitstraling. De ook wel geelgroene kleur past hier erg goed bij. Deze geboortesteen wordt veel gedragen omdat het lichamelijk en geestelijk kracht geeft.

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen Augustus: Peridoot

Deze edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

 • Geeft zelfvertrouwen
 • Ook voor nieuwe fysieke kracht
 • Wordt gebruikt tegen het verouderingsproces
 • Volgens de Egyptenaren: Steen van de Zon

Lees verder: Wat is de geboortesteen van Augustus?

Geboortesteen September

Deze donderblauwe edelsteen, de saffier, is de enige echte geboortesteen September. Het speciale is zeker dat de saffier ook in vele andere kleuren voorkomt. Eigenlijk moet je zeggen dat je deze geboortesteen September terugvindt in edelstenen. Dit komt vooral door de vele prachtige kleuren.

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen September: Saffier

Deze edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

 • Meestal donkerblauwe kleur
 • Gebruikt tegen vergiftiging
 • Vermindert lichamelijke klachten
 • Voor de toekomst
 • Eerlijke mensen: de Saffier straalt op je!

Geboortesteen Oktober

Een zeer natuurlijke uitstraling heeft de Opaal, de unieke geboortesteen Oktober. Een geliefde steen die elke edelstenen liefhebber wil hebben. Maar daarnaast zijn de gelukkigen de mensen die geboren zijn in Oktober. Zij kunnen deze edelsteen naar hartenlust dragen en genieten van de vele uitzonderlijke kleureffecten. Ook de Toermalijn speelt een belangrijke rol bij de geboorte steen Oktober

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen Oktober: Rozenkwarts, Opaal en Toermalijn

Rozenkwarts (verkoopt Ela Sieraad) is een roze kwartssoort. Rozenkwarts is traditioneel de steen van de liefde. Niet alleen romantische liefde, maar ook liefde voor familie en vrienden, spirituele liefde en liefde voor jezelf. Het trekt liefde aan, helpt je om lief te hebben en om je open te stellen voor het ontvangen van liefde.

Geboortesteen November

Houd je van de kleur geel of van lichtgroen en ben je in November geboren? Dan heb je geluk! Want de Citrien is de geboortesteen November. En dan heb je een edelsteen met een prachtige kleur en ook nog eens betaalbaar. Bovendien geeft deze steen kracht, vooral wanneer je niet zo goed in je vel zit. Een prachtige geboortesteen November.

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen November: Citrien

Deze edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

 • Mannen worden aantrekkelijker
 • En vrouwen vruchtbaarder
 • Daarom is het de steen van de ‘moed’
 • Geeft levenskracht

Lees verder: Wat is de geboortesteen van November?

Geboortesteen December

De geboortesteen van december is Turkoois, ook wel Turquoise genoemd. Een prachtige blauwe edelsteen die staat voor erg veel kracht. Een steen met een mooie geschiedenis. Het was al een heilige steen voor de Indianen. En is daarom ook echt een spirituele steen. Het gesteente wordt gevonden in de kleuren groenblauw, appelgroen en hemelsblauw. Turkoois correspondeert met het 5e chakra, de keelchakra.

 

 

 
 

Vraag informatie aan

Laat een reactie achter

Scroll naar boven